14 december 2006

Oude foto's gezocht

Tegenwoordig wordt op de scholen elk jaar wel een klassefoto gemaakt, samen met een reeks opnamen van je kind(eren). In onze tijd lag dat heel anders. Ik ben in de tweede op school gekomen en het duurde tot de derde voordat er een gezamenlijke foto werd gemaakt. Er moet dus in de eerste ook een foto zijn gemaakt, met juffrouw Bax. In klas 5 was het weer raak en in klas 6 wederom, nu vanwege het feit (denk ik dan toch) dat de school een andere naam had gekregen. Om dat luister bij te zetten werd een geheel nieuwe serie foto's geproduceerd, met als nouveauté de dambord-klassefoto. Handig bekeken van de fotograaf, hij hoefde geen 50 kinderen gaan regisseren zodat iedereen er op zijn of haar voordeligst op stond.

Ondanks de lage frequentie van de foto's werden ze niet door alle ouders aangeschaft. Ik geloof dat de fotograaf een gulden vroeg, maar als je bedenkt dat je voor een dubbeltje al een hele bult snoep kon halen bij Hoppy (inclusief een paar 'gelukkies' natuurlijk zodat je nog meer kreeg) dan was dat veel geld. Gelukkig schiet de moderne techniek te hulp en is het mogelijk om de foto's van toen via internet te verspreiden. Een mooi voorbeeld is de plaat van de vijfde klas met meneer Reuling, die vanuit Frankrijk is opgestuurd door Marlice. Waarvoor dank.


Er zullen vast nog wel meer foto's uit die tijd zijn. Kijk eens op zolder en leg ze op de scanner, of neem ze aanstaande zaterdag gewoon even mee. Dan maak ik er ter plekke een foto van.

Geen opmerkingen: